Малина – корисна низькокалорійна ягода, багата вітамінами. З малини готують компоти, киселі, морси, варення, джеми. Також можна приготувати малиновий соус, який використовують у м’ясних стравах. Сьогодні я хочу запропонувати приготувати конфітюр з малини для торта.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Малина – 200 гр.
- Вода – 20 гр.
- Желатин харчовий – 3.2 листа
- Цукор-пісок – 30 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати конфітюр з малини для торта, листовий желатин замочіть у холодній воді з льодом. Листовий желатин можна замінити порошковим. Якщо будете використовувати порошковий желатин менше 200 bloom, то залийте холодною питною водою у співвідношенні 1:5. Якщо будете використовувати порошковий желатин 200 і більше bloom, то залийте холодною питною водою у співвідношенні 1:6.
Ягоди малини ретельно переберіть. У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть очищені ягоди малини (можна використовувати і заморожені ягоди), цукровий пісок і столову ложку питної води.
поставте Сотейник на середній вогонь, нагрійте.
Малину доведіть до однорідного стану, щоб цукровий пісок розчинився. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, доведіть їх за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції, а потім перелийте в сотейник.
Доведіть ягоди до кипіння і зніміть з вогню. Листовий желатин відіжміть і відправте в сотейник. Якщо використовуєте порошковий желатин, то після його набухання, введіть в ягідне пюре. Ретельно перемішайте до повного розчинення.
Підготуйте форму. Краще всього брати силіконову форму. Її не потрібно додатково готувати. Якщо використовуєте кільце, то низ в рознімної кільці ретельно оберніть харчовою плівкою. Бока простелите ацетатної плівкою або замініть її звичайним файлом.
Акуратно перелийте малиновий конфітюр і розрівняйте за допомогою силіконової лопатки. Поставте форму в морозильну камеру мінімум на 4 години. Конфітюр повинен перетворитися у лід.
Після повної заморозки конфітюр можна використовувати для приготування тортів. Вийміть заморожений малиновий конфітюр з роз’ємного кільця.
Обережно зніміть харчову плівку. В приготуванні торта потрібно враховувати те, що заморожений конфітюр повинен бути меншого діаметру, ніж бісквітний корж торта.
Приємного насолоди!
Новости