Конфітюр – це ніжне ягідне, фруктове або овочеве желе зі солодким смаком. Часто для його приготування використовують желюючі речовини. Конфітюр підходить для випічки і прикраси десертів, з нього роблять начинку для млинців, прошарку для печива і він також може служити основою для солодких соусів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ожина – 1000 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати конфітюр з ожини, ягоди помийте, перекладіть в каструлю, залийте водою, проваріть протягом 3 хвилин.

Після цього протріть ягідну масу через сито, щоб позбутися від зернят.

Щоб вийшов добре желируемый конфітюр, додайте трохи яблук. Фрукти помийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими часточками.

В каструлю з товстим дном перекладіть ежевичную масу, додайте яблука і склянку води, поставте на повільний вогонь, варіть 5 хвилин після кипіння.

Потім всипте цукор, перемішайте і варіть 60 хвилин.

В стерилізовані банки розкладіть гарячий конфітюр, щільно закрутіть кришку.

Коли конфітюр охолоне поставте його на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з ожини Ожина на зиму