В полуниці міститься невелика кількість пектину, а це означає, що з неї можна приготувати конфітюр без додавання загусників і желирующих речовин. Для цього дамо ягодам постояти з цукром до виділення соку, зіллємо утворилася рідина, а решта ягоди пюрируем і уварим до густого стану. Конфітюр буде мати густу текучу консистенцію.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати конфітюр з полуниці без желатину? Полуницю перебираємо, видаляємо всі дефектні примірники, ретельно промиваємо в проточній воді, чашолистки обриваємо. Промиті ягоди поміщаємо на чистий рушник і даємо їм обсохнути.
Викладаємо підготовлену полуницю чисту глибоку посуд шарами, пересипаючи цукровим піском. Використовуємо половину зазначеної кількості цукру. Знімаємо каструлю в холодильник на десять-дванадцять годин для виділення соку.
після вказаного часу зливаємо сік, що утворився в ємності повинні залишитися тільки ягоди з цукром. Злитий полуничний сік можна використовувати для приготування киселю, десертних соусів, напоїв.
З допомогою заглибного блендера пюрируем залишилася полуницю до однорідного стану. Висипаємо в пюре другу половину цукрового піску, перемішуємо. Ставимо посуд з полуничним пюре на плиту і доводимо його до кипіння. З моменту закипання варимо конфітюр орієнтовно сорок-п’ятдесят хвилин, обов’язково помішуючи процесі. Конфітюр повинен позбутися зайвої кількості вологи і загуснути.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути.
В підготовлені банки розливаємо гарячий конфітюр і закриваємо сухими стерильними кришками. Банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати в такому положенні. Остиглий конфітюр прибираємо в льох або холодильник на зберігання. Після повного охолодження конфітюр ще злегка загусне.
Смачного!