Закачування з абрикосів з кісточками зберігаються не так довго із-за вмісту в них синильної кислоти, яка з часом виділяє шкідливі речовини і викликає хвороби шлунка. Однак буде недоглядом з вашого боку, не зробити ароматні і смачні заготовки з цілих плодів.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Абрикоси (з кісточкою) – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування консервованих абрикосів в сиропі з кісточками на зиму. Стерилізуємо банки і кришки перед тим, як викласти в ємності абрикоси. Перед термообробкою їх варто очистити і промити. На стерилізацію знадобиться близько 20 хвилин.
Перебираємо абрикоси. Нам не підходять гнилі, занадто м’які плоди. Їх ми відкладаємо. Вибираємо абрикоси з більш щільною м’якоттю і промиваємо їх.
Обсохлі плоди відправляємо в банки. Наливаємо очищену воду в каструлю. Доводимо її до кипіння і заливаємо до абрикосам. Накриваємо горлечка банок з кришками, закутуємо ємності ковдрою і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо рідину з банок назад в каструлю і доводимо її до кипіння. Знову заливаємо нею абрикоси, накриваємо кришками банки і закутуємо їх ковдрою. Через 15 хвилин знову зливаємо воду в каструлю і засипаємо цукор. Доводимо до кипіння.
Заливаємо гарячий сироп у банки і відразу ж закочує їх. Остуджуємо в перевернутому вигляді під ковдрою. Потім зберігаємо в коморі.
Приємного апетиту!
Абрикоси в сиропі на зиму Абрикоси на зиму Варення з абрикосів в сиропі на зиму Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму