Період збору та зберігання свіжого березового соку триває недовго. А так хочеться продовжити цей свіжий весняний смак і насолодитися ним восени або взимку. Та й влітку березовий сік відмінно втамовує спрагу. Найпростіший спосіб – закатати пару баночок березового соку і відправити на зберігання в льох. У потрібний момент такий напій доведеться дуже до речі.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Сік березовий – 6 л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати консервований березовий сік? Банки моєму, стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом. Так само чинимо і з кришками.
Березовий сік проціджують через дрібне сито або марлю в каструлю і ставимо на плиту. Нагріваємо сік практично до киплячого стану, але не кип’ятимо.
Апельсин моєму і ошпарюємо окропом для дезінфекції. Потім цитрус обсушуємо і ріжемо на кружечки середньої товщини. Якщо трапляються кісточки, їх викидаємо.
Укладаємо в банки кружечки нарізаного апельсина. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту в зазначеній кількості.
В банки з апельсинами розливаємо гарячий березовий сік. Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо тару догори дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки з соком прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Березовий сік з лимонною кислотою на зиму Березовий сік з цукром і лимонною кислотою Березовий сік на зиму Закачування березового соку з лимонною кислотою на 3 літри Як закатати березовий сік з лимоном в банку на 3 літри