Черговий спосіб заготівлі щавлю на зиму. Зелень миємо, обсушуємо, бланшируем і фасуємо по стерильним банкам. Така заготівля відмінно зберігається в погребі чи холодильнику. Восени і взимку вона послужить відмінною базою для приготування зелених щей.

Порцій – 600 мл готового щавлю орієнтовно.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Щавель – 600 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування консервованого щавеля в банки на зиму. Щавель перебираємо, дефектні листя видаляємо, грубі стебла зрізаємо. Промиваємо зелень в проточній воді дуже ретельно, щоб змити весь пісок. Промитий щавель поміщаємо на чистий рушник і даємо йому добре обсохнути.

Ріжемо підготовлений щавель на дрібні шматочки і кладемо в каструлю. В окремій ємності змішуємо сіль і воду, добре розмішуємо, щоб кристали розчинилися. Ставимо каструлю з зеленню на плиту, вливаємо соляний розчин.

Помішуємо зелену масу і доводимо її до кипіння. Варити не треба: як тільки маса закипить, повністю змінить колір, знімаємо каструлю з плити.

Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо щавель разом з рідиною. Закриваємо кришками.

Банки зі щавлем перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом. Даємо в такому положенні охолонути. Після цього прибираємо заготовку в льох або холодильник на зберігання.

Смачного!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса