Черговий спосіб заготівлі щавлю на зиму. Зелень миємо, обсушуємо, бланшируем і фасуємо по стерильним банкам. Така заготівля відмінно зберігається в погребі чи холодильнику. Восени і взимку вона послужить відмінною базою для приготування зелених щей.
Порцій – 600 мл готового щавлю орієнтовно.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Щавель – 600 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування консервованого щавеля в банки на зиму. Щавель перебираємо, дефектні листя видаляємо, грубі стебла зрізаємо. Промиваємо зелень в проточній воді дуже ретельно, щоб змити весь пісок. Промитий щавель поміщаємо на чистий рушник і даємо йому добре обсохнути.
Ріжемо підготовлений щавель на дрібні шматочки і кладемо в каструлю. В окремій ємності змішуємо сіль і воду, добре розмішуємо, щоб кристали розчинилися. Ставимо каструлю з зеленню на плиту, вливаємо соляний розчин.
Помішуємо зелену масу і доводимо її до кипіння. Варити не треба: як тільки маса закипить, повністю змінить колір, знімаємо каструлю з плити.
Банки і кришки стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо щавель разом з рідиною. Закриваємо кришками.
Банки зі щавлем перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом. Даємо в такому положенні охолонути. Після цього прибираємо заготовку в льох або холодильник на зберігання.
Смачного!