Дрібно нарізаний щавель укладається в банку і заливається холодною водою. Потім банки закочуються і відправляються в холодильник або комору для зберігання. З цієї простої заготовки потім можливе приготування різних страв.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Щавель – 0.5 пучків
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель без солі і без стерилізації на зиму, ретельно його перебираємо, прибираючи різне сміття. Далі ретельно миємо його під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Скляні банки моєму з содою, а кришки заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо на 5 хвилин.

У помытого щавлю зрізаємо хвостики. Листя кладемо на обробну дошку і дрібно нарізаємо ножем.

В чисті сухі банки щільно викладаємо нарізаний щавель. Залишаємо трохи місця і заливаємо зверху зелень холодною питною водою так, щоб листки були повністю покриті їй.

Тепер можна закатати банки кришками. Відправляємо їх на зберігання в холодильник, комору або інше прохолодне місце. Така заготовка буде достатньо довго зберігається з-за того, що в щавлі міститься велика кількість кислоти. Її можна використовувати для приготування пирогів, супів та інших страв. Приємного апетиту!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса