Дуже зручно мати в запасі пару упаковок лаваша. Коли потрібно швидко приготувати ситний перекус, сніданок або вечерю на швидку руку, цей продукт стане просто порятунком. З лавашем господині придумали безліч різних страв, як солодких, так і солоних. У даному рецепті пропонуємо зробити з нього конвертики, начинені ковбасою і сиром. Все гранично просто, як за складом, так і за способом приготування. Але який результат! Домашні потім часто будуть просити знову поласувати такими конвертиками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування конвертиків з лаваша з ковбасою і сиром на сковороді? В якості м’ясної складової начинки можна використовувати не тільки варену ковбасу. По суті, підійде будь-який мясний продукт: шинка, сосиски, салямі та ін. Знімаємо з продукту оболонку і натираємо його на крупній тертці або дрібно шаткуємо ножем.

Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Листи лаваша розрізаємо ножем або кухонними ножицями на прямокутники з орієнтовними розмірами 15 на 20 сантиметрів. На одну із сторін укладаємо невеликі кількість подрібненої ковбаси і тертого сиру, як показано на фото.

Помідори промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими часточками. Укладаємо дві часточки поверх гірки начинки. Посипаємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю. Зверху злегка змащуємо майонезом.

Знову посипаємо тертим сиром. Завдяки подвійному шару сиру начинка у майбутніх конвертиках буде добре триматися і не стане розсипатися при поїданні.

Складаємо краю лаваша у формі конвертика.

Таким чином начиняємо всі шматочки лаваша і формуємо конвертики.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо підготовлені конвертики. Обсмажуємо їх по парі хвилин з кожного боку при середньо-низькій температурі плити. Конвертики повинні покритися апетитною рум’яною скоринкою.

Подавати такі конвертики найкраще гарячими, поки хрустка скоринка, а начинка тримає свою тягучу структуру. В холодному або розігрітому вигляді закуска теж смачна, але скоринка вже стає м’якше.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками