Простий варіант приготування коржів на сковороді. Тісто замішуємо на кефірі, а робимо начинку на основі адигейського сиру. Сам по собі такий сир солоний, тому начинку додатково не солимо. У якості «зеленої складової» використовуємо кріп, петрушку і кропиву. Такий набір трав не тільки додасть свіжий аромат коржиків, але і забезпечить вітамінами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
- Сир Адигейський – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Кропива – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати коржі з адигейський сиром і зеленню на сковороді, перед замешиванием тесту зелень ретельно промиваємо і залишаємо обсушитись на рушник, щоб в начинку не потрапила зайва волога.
Для приготування тіста в миску поміщаємо кефір, сіль і рослинне масло без запаху. Ретельно перемішуємо всі разом до однорідності.
Потім прямо в миску з кефірної сумішшю просіваємо борошно і замішуємо тісто. Спочатку змішуємо борошно ложкою, потім починаємо працювати руками. Тісто виходить м’яке, податливе, але тримає форму і не растекающееся.
Викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, накриваємо рушником і даємо трохи полежати, поки будемо готувати начинку.
Для приготування начинки адигейський сир натираємо на крупній тертці і висипаємо отриману стружку в миску. Обсушену зелень дрібно рубаємо ножем і викладаємо до тертому сиру. Розтираємо все разом – начинка готова.
Тісто ділимо на вісім рівних частин – вийде вісім коржів. Кожну частину тіста обкачуємо в кулю і потім розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. У центр кожної коржі кладемо приготовану начинку. Орієнтовно по півтори-дві столові ложки.
Вільні краї коржиків щільно з’єднуємо над начинкою у вигляді мішечка.
Потім перевертаємо мішечки защипами вниз і руками акуратно притискаємо заготівлю, після чого ще раз розкочуємо качалкою до товщини в два-три міліметри.
В сковорідку наливаємо невелику кількість рослинної олії і розігріваємо на плиті до гарячого стану. Кладемо по черзі в сковорідку коржі і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Коржі смажаться досить швидко – буквально за кілька хвилин з кожного боку. Важливо стежити за процесом і вчасно перевертати, щоб вироби не підгоріли.
Готові коржі перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
Подаємо коржі в гарячому вигляді.
Приємного аппетита!
Лепешки