Сирні коржики з ковбасою на молоці чимось нагадують пиріжки, але готуються швидше і виходять більш щільними. Вони гарні до супу або бульйону, а так само і в самостійному вигляді чаю або кави. В якості начинки використовуємо подрібнену ковбасу. Вона відмінно поєднується з сирним тестом – виходить насичено, соковито і ситно. В начинку можна додати будь-які спеції і зелень за смаком. Після охолодження коржі можна розігрівати, але все ж смачніше всього вони відразу після смаження, поки свіжі, м’які і з хрусткою скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Сир (для тіста тертий) – 1 склянка
  • Сир (для начинки тертий) – 0.5 склянки
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування сирних коржів з ковбасою на молоці. Для замішування тіста вказану кількість молока наливаємо в миску і нагріваємо до теплого стану.

Додаємо сіль та цукровий пісок, перемішуємо.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо його в молоко.

В окремій невеликій ємності гасимо соду оцтом, отриману суміш викладаємо в миску слідом за сиром, перемішуємо.

В останню чергу всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Його консистенція не повинна бути крутий. Тісто має бути досить м’яким, інакше коржі виходять жорсткими. Отримане тісто ділимо на кілька частин. Враховуємо, скільки коржів і якого розміру необхідно зробити і розрізаємо тісто відповідно.

Скачуємо колобки з порцій тіста і накриваємо його рушником, щоб не підсихали, поки будемо готувати начинку.

Для начинки натираємо сир на крупній тертці. Висипаємо в окрему миску.

Ковбасу звільняємо від оболонки і також натираємо на тертці, аналогічно сиру. Змішуємо ковбасу з сиром.

Робочу поверхню присипаємо борошном, щоб тісто не липло. Кожен колобок розкачуємо з допомогою качалки в тонку круглу коржик.

На одну сторону кожної коржі кладемо приготовану начинку.

Прикриваємо начинку другою стороною коржі і щільно защипуємо краю, як на фото. Додатково можна пройтися качалкою, щоб притиснути коржі і зробити їх більш плоскими. Аналогічним чином начиняємо всі коржі.

Сковороду з невеликою кількістю рослинної олії без запаху розігріваємо до гарячої температури на плиті.

Викладаємо підготовлені коржі і обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін. Коржі смажаться швидко, буквально за дві хвилини з кожного боку. При необхідності додаємо в сковороду велике олії.

Готові коржі знімаємо зі сковороди і перекладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії після смаження. Після обсушування укладаємо коржі на сервірувальну тарілку і подаємо їх до столу в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Лепешки