Коржики з сиром відрізняються своєю ніжною невагомою текстурою. Це просте і смачне блюдо, яке готується на сковороді. Подавати його можна в теплому і охолодженому вигляді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Сулугуні – 400 – 450 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування коржів з сиром сулугуні на сковороді. У мисці з’єднайте теплий кефір, цукор, соду і сіль. Потім додайте розтоплене вершкове масло і просіяне борошно, перемішайте.
Вимішуйте тісто 5-7 хвилин, потім прикрийте його рушником і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.
Сир натріть на крупній тертці. Зелень промийте, просушіть і дрібно порубаєте ножем. Змішайте сир, зелень і пару столових ложок кефіру.
Тісто розділіть на 6 рівних частин. Розкачайте з них коржики, викладіть на них сирну начинку.
Потім скріпіть краю тесту в центрі.
Кульки з начинкою акуратно розкачайте качалкою до товщини в 0,7-1 сантиметр.
Коржі обсмажте з двох сторін на сухій сковороді на повільному вогні.
За бажанням можна гарячі коржі змастити вершковим маслом.
Приємного аппетита!
Лепешки