Коржики з сиром відрізняються своєю ніжною невагомою текстурою. Це просте і смачне блюдо, яке готується на сковороді. Подавати його можна в теплому і охолодженому вигляді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир Сулугуні – 400 – 450 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування коржів з сиром сулугуні на сковороді. У мисці з’єднайте теплий кефір, цукор, соду і сіль. Потім додайте розтоплене вершкове масло і просіяне борошно, перемішайте.

Вимішуйте тісто 5-7 хвилин, потім прикрийте його рушником і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

Сир натріть на крупній тертці. Зелень промийте, просушіть і дрібно порубаєте ножем. Змішайте сир, зелень і пару столових ложок кефіру.

Тісто розділіть на 6 рівних частин. Розкачайте з них коржики, викладіть на них сирну начинку.

Потім скріпіть краю тесту в центрі.

Кульки з начинкою акуратно розкачайте качалкою до товщини в 0,7-1 сантиметр.

Коржі обсмажте з двох сторін на сухій сковороді на повільному вогні.

За бажанням можна гарячі коржі змастити вершковим маслом.

Приємного аппетита!

Лепешки