Пропонуємо приготувати коржики з сиром, сиром і зеленню на сковороді. Це блюдо готується дуже просто, не вимагає дорогих інгредієнтів, а виходить при це дуже смачним і ситним. Особливопро такі коржі подобаються дітям. Зручно, що їх можна посмажити про запас і зберігати в холодильнику, а при необхідності розігріти в мікрохвильовій печі. Звичайно, самі апетитні коржі з пилу, з жару зі сковороди, ще з хрусткою скоринкою, але і в розігрітому вигляді вони також смачні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Сир – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Перець чорний мелений (для начинки) – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Починаємо з приготування начинки для коржів з сиром, сиром і зеленню на сковороді. Для цього кладемо в миску сир. Звичайно, продукт може бути будь-якої жирності, але сама смачна начинка виходить саме з жирного сиру, оскільки він м’якше, соковитіше і краще плавиться.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до сиру.

Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і ріжемо ножем дрібними поперечними шматочками. Як варіант, можна також використовувати кріп або змішати обидва види зелені. Додаємо подрібнену зелень в миску до сиру і сиру, добре перемішуємо всі разом.

За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.

Переходимо до замішування тіста. У миску вливаємо вказану кількість води. Відразу додаємо сіль і рослинне масло, перемішуємо. Поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто ложкою.

Коли маса стане розсипатися сухими шматками, переходимо на роботу руками.

Тісто повинне вийти еластичним, добре тримає форму, але не тугим. Скачуємо його в кулю, загорнути у харчову плівку і прибираємо в холодильник на десять хвилин.

Після цього тісто розрізаємо на чотири приблизно рівні частини. Кожну частину скачуємо в колобок і розгортаємо в коло на присипаної борошном поверхні.

Начинку також візуально ділимо на чотири частини. На середину розкачаного шару викладаємо порцію сирно-сирної начинки.

Краю коржі піднімаємо над начинкою і добре защипуємо, з’єднуємо пальцями – виходить мішечок, як на фото.

Мішечок перевертаємо догори дном, акуратно приплющиваем долонею і розкочуємо качалкою в коржик – начинка буде розподіляться сама по всій площі коржі. Орієнтовна товщина отриманого пласту – п’ять-сім міліметрів. Якщо тісто прилипає, не забуваємо присипати його борошном для зручності.

Сковороду для обсмажування коржів розігріваємо на плиті до гарячого стану. Масло додавати не потрібно – обсмажувати на сухій поверхні. Температура плити – середня. Викладаємо коржик і смажимо її по парі хвилин з кожного боку, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Готові коржі знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку і відразу змащуємо шматочком вершкового масла з обох сторін – це додасть соковитості. Подаємо в гарячому вигляді одразу після обсмажування. Остиглі коржі зберігаємо в закритому посуді в холодильнику і розігріваємо в мікрохвильовці.

Приємного аппетита!

Лепешки