В даному рецепті вам пропонується приготувати традиційний крабовий салат з додаванням солоного огірка, який додасть салату незвичайний приємний смак. Готуємо салат з рисом, свіжою зеленню, яблуком і консервованим горошком. Для салату можна використовувати крабові палички або м’ясо краба в баночках.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Крабове м’ясо – 250 гр.
  • білий Рис (відварений) – 1 склянка
  • Яблука – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець білий мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати крабовий салат з рисом та солоним огірком. Зваріть до повної готовності дліннозерновой рис, попередньо промивши його холодною водою. Рис повинен бути розсипчастим.

Помытое яблуко почистіть від шкірки і насіння і наріжте його на тонку соломку. Трохи полийте нарізане яблуко водою, змішаною з лимонним соком, щоб воно не потемніло.

Цибулини очистіть від шкірки, наріжте тонкими чверть кільцями і також трохи полийте лимонним соком, щоб пішли гіркоту і гострота.

Солоні огірочки порізати на тонку соломку і злийте з них залишки розсолу. Якщо у солоних огірків щільна шкірка, то зніміть її.

М’ясо краба наріжте на невеликі шматочки.

В окремій мисочці змішайте майонез з соком половинки лимона.

Всі підготовлені продукти перекладіть в окремий посуд, посипте їх сіллю і білим перцем, заправте майонезним соусом і акуратно перемішайте.

Салат красиво перекладіть в порційні тарілочки, декорують зеленню і горошком і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Крабовий салат