Швидке м’ясне блюдо і гарна закуска, яка сподобається дорослим і дітям. Сосиски в тесті можна їсти як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 160 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сосиски – 7 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування красивих сосисок в листковому дріжджовому тісті. Спочатку приготуйте опару для тіста. У миску налийте 100 мл теплого молока, додайте в нього дріжджі, цукор і 50 грам борошна. Інгредієнти перемішайте і залиште на 30-40 хвилин в теплому місці.
У підійшла опару влийте молоко, що залишилося, всипте сіль і борошно, додайте 20 грам розм’якшеного вершкового масла. Замісіть еластичне тісто, добре вимісіть його руками.
Тісто скачайте в колобок, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години.
Розстеліть на столі один аркуш пергаменту, покладіть на нього розтоплене вершкове масло, накрийте його зверху другим листом пергаменту і качалкою розкачайте масло в тонкий прямокутник. Розкатане масло помістіть в холодильник.
Тісто розкачайте в пласт прямокутної форми, викладіть на нього вершкове масло.
Складіть тісто конвертом і розкачати його качалкою. Потім складіть його ще раз, загорнути в харчову плівку і покладіть в холодильник на годину.
Потім тісто розкачати в тонкий пласт і наріжте його смужками по 1,5-2 см шириною.
Сосиски оберніть тісто і викладіть їх на деко. Змастіть заготовки розтопленим вершковим маслом і посипте кунжутом.
Запікайте сосиски в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Сосиски в тісті охолодіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Сосиски в тісті