На приготування такого крему не потрібно багато часу. Рецепт нескладний, і з ним впорається навіть початківець кулінар. Важливо серйозно поставитися до вибору продуктів: всі інгредієнти повинні бути якісними. Шоколад не повинен включати в себе замінники какао-масла. У складі вершкового сиру шукаємо тільки вершки – ніяких рослинних аналогів. Вершкове масло не можна замінювати на маргарин або спред. Ось і всі правила, інші подробиці приготування вказані в рецепті.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сир вершковий – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування крему ганаш з крем-чізом. Вершкове масло перед приготуванням крему потрібно добре розм’якшити. Просто дістаньте його з холодильника за кілька годин до готування.
Поміщаємо масло в миску, додаємо до нього цукрову пудру і збиваємо міксером на високій швидкості. Повинна вийти пишна кремоподібна маса. Не рекомендуємо замінювати пудру на цукор, оскільки доведеться довше збивати масло, щоб цукрові кристали розчинилися, а це загрожує порушенням структури продукту.

В окрему миску поміщаємо розламаний на шматочки шоколад. Плавим його до рідкого стану. Можна робити це в мікрохвильовці інтервалами по п’ятнадцять секунд, ретельно вимішуючи після кожного прогрівання. Також можна розтопити його на водяній бані. Розплавленого шоколаду даємо трохи охолонути перед введенням в вершкове масло.

У збите вершкове масло порціями додаємо розплавлений шоколад. Добре змішуємо обидві маси до однорідності.

У вершково-шоколадну масу викладаємо добре охолоджений вершковий сир.

Збиваємо міксером всі разом, починаючи з низької швидкості і поступово нарощуючи обороти. Орієнтовно на збивання крему піде чотири-п’ять хвилин. Маса посвітлішає, стане легшим. Отриманим кремом можна вкривати коржі торта, виконувати вирівнювання і відсаджувати різні прикраси.

Приємного апетиту!

Вершково-сирний крем для торта Крем Ганаш для торта Крем для торта Крем з вершкового сиру для торта Крем-чіз з маскарпоне для торта Шоколадний крем-чіз для торта