Апетитна курочка, запечена в духовці, завжди до речі на святкових застіллях і сімейних вечерях. Щоб отримати соковите м’ясо і хрустку скоринку на курці, замаринуйте її в медово-соєвому соусі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка – 1 шт.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Імбир – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готуванні курки в медово-соєвому соусі в духовці. Курку добре помийте, обсушити паперовими рушниками і натріть сіллю і спеціями.
Корінь імбиру і часник очистіть і дрібно наріжте ножем.
У мисці змішайте соєвий соус, мед, розм’якшене вершкове масло, спеції, подрібнені часник і імбир.
змастіть Курку маринадом всередині і зовні, залиште на годину.
Потім курку помістіть глибоке деко, змащене рослинним маслом, і запікайте в духовці при 190 градусах 50-60 хвилин. У процесі запікання поливайте курку соком, що виділився. Подавайте запечену курку цілком у гарячому вигляді, гарнір вибрати по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Курка Курка в медово-соєвому соусі Курка в медово-соєвому соусі в духовці