З великим задоволенням хочу поділитися рецептом свого улюбленого пирога – курник з куркою та картоплею на кефірі , який часто готую на святкові урочистості. Курник з куркою та картоплею, приготований на кефірі, виходить незвичайно смачним, ваші гості будуть в захваті.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Куряче філе – 550 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування курника з куркою та картоплею на кефірі смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування тіста.
Охолоджене вершкове масло хорошої якості наріжте на невеликі шматочки, покладіть в ємність, у якій будете замішувати тісто.
Після чого ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна і розпушувача, масу розітріть в крихту.
Потім влийте необхідну кількість охолодженого кефіру, розбийте одне куряче яйце, додайте один курячий білок, додайте сіль і ретельно перемішайте.
тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену картоплю наріжте дрібним кубиком.
Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
Підготовлене куряче філе наріжте дрібним кубиком.
Підготовлені інгредієнти складіть в глибоку ємність. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
Відпочиле тісто розділіть на 20 рівних частин. Кожну частину розкачайте качалкою в рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів.
У центр кожної частини тесту викладіть начинку.
Обережно защепніть краї тіста, щоб вийшли однакові трикутники.
Деко застеліть папером для випічки. На відстані один від одного викладіть курники з куркою та картоплею. Курячий жовток добре збовтайте, а потім змастіть отриманою масою курники зверху, скориставшись силіконової пензликом.
помістіть Деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курники 45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Готові курники з куркою та картоплею, приготовані на кефірі, подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю.
Приємного чаювання!
Курник Курник в духовці Курник з куркою класичний Курник на кефірі Тісто для курника з м'ясом і картоплею