Якщо ви хочете приготувати ситну домашню випічку, я настійно рекомендую скористатися популярним рецептом курника з картоплею, куркою та грибами. Курник виходить з ніжною соковитою начинкою і ідеальним за текстурою тестом


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Картопля – 750 гр.
  • Гриби – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати курник з картоплею, куркою та грибами. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім наріжте тонкими півкільцями.

Гриби, я використовувала печериці, добре очистіть, а потім наріжте тонкими скибочками.

Куряче м’ясо – курячу грудку або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте тонкими скибочками.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю і гриби. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Після чого до обсмаженою інгредієнтів додайте нарізане куряче м’ясо.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте тонкою соломкою.

Добре перемішайте вміст сковороди, і обсмажте до повного випаровування виділився соку.

Приготуйте тісто. Охолоджене вершкове масло хорошої якості наріжте на невеликі шматочки, покладіть в ємність. Після чого ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, розітріть в крихту.

Потім влийте необхідну кількість охолодженого кефіру, додайте курячий жовток, додайте сіль і ретельно перемішайте.

тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник на 20-30 хвилин.

Підготовлений картопля з’єднайте з обсмаженими курячим м’ясом, грибами і цибулею. Зелена цибуля сполосніть, обсушіть і подрібніть, додайте в начинку. Посоліть і поперчіть за смаком.

Ретельно перемішати начинку.

Деко застеліть папером для випічки. Відпочиле тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в рівний прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть на деко. Зверху рівномірно розподіліть начинку.

Поверх начинки викладіть другий пласт тесту.

Добре защепніть краї тіста, в центрі зробіть отвір, з залишків тіста сформуйте прикраси.

Курячий жовток збовтайте вінчиком або виделкою, а потім змастіть отриманою масою курник зверху, скориставшись силіконової пензликом. Деко з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 45 хвилин.

Готовий курник з картоплею, куркою і грибами трохи остудіть.

Соковитий, ароматний курник подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник в духовці Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник на кефірі з картоплею і куркою Тісто для курника з м'ясом і картоплею