Курник – традиційний пиріг російської кухні з начинкою з курячого або індичого м’яса. У старовину курник подавали на великі свята. Я пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати апетитні курники з куркою та картоплею. Домашня випічка виходить неймовірно смачною і ароматною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати курники пиріжки з куркою та картоплею? Приготуйте тісто. Охолоджене вершкове масло хорошої якості наріжте на невеликі шматочки, покладіть в ємність.

Після чого ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, розітріть в крихту.

Потім влийте необхідну кількість охолодженого молока, розбийте куряче яйце, додайте сіль і ретельно перемішайте.

тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Куряче м’ясо – курячу грудку або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте тонкими скибочками. Картопля з’єднайте з курячим м’ясом і ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.

Відпочиле тісто розкачайте качалкою в рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Кожен коло розділіть на чотири частини. У центр кожної частини тесту викладіть начинку.

Обережно защепніть краї тіста, щоб вийшли акуратні човники. Курячий жовток добре збовтайте, а потім змастіть отриманою масою курники зверху, скориставшись силіконової пензликом.

Деко застеліть папером для випічки. На відстані один від одного викладіть курники з куркою та картоплею. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курники 30 хвилин. Готові курники подавайте на стіл до своїх улюблених гарячих напоїв.

Приємного чаювання!

Курник Курник в духовці Курник з куркою классический Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста