Пісочне тісто на маслі, виходить дуже смачним і еластичним. Курник з ним буде ще апетитніше, рум’яний вид і приголомшливий аромат точно сподобається і гостям і мешканцям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 5 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пісочне тісто для курника на вершковому маслі? Борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити її повітрям і отримати пишне тісто. Додаємо до неї розпушувач.

Вершкове масло розм’якшуємо, залишивши його на 30 хв. при кімнатній температурі.

Змішуємо яйця, вершкове масло, сметану, сіль та цукровий пісок.

Поступово втручається у рідку масу борошно.

Формуємо тісто, добре вимішуємо його руками 3-5 хв

Пісочне тісто готове, можна приступати до курнику! Приємного апетиту!

Класичне тісто для курника Курник Розсипчасте тісто для курника Тісто для курника Тісто для курника в духовці Тісто для курника на вершковому маслі Тісто для курника на сметані