Сьогодні пропоную скористатися простим рецептом і приготувати апетитну випічку, яку частенько готую на сімейні свята. Курник з куркою та картоплею, приготований з листкового тіста, виходить незвичайно смачним. Приготуйте, і ви будете в захваті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Печериці консервовані – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати курник з куркою та картоплею з листкового тіста просто! Листкове дріжджове тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери.

Відкрийте банку консервованих печериць, злийте рідину, викладіть гриби в миску. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте півкільцями. Куряче філе вимити, обсушити, наріжте невеликими шматочками. Картопля очистіть від шкірки і наріжте брусочками. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Підготуйте форму для випічки, промажте її рослинним маслом. Листкове тісто розділіть на 2 частини, розкачати качалкою в круглий пласт товщиною 1 сантиметр. Викладіть у форму, сформуйте бортики, рівномірно розподіліть начинку. Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки. Добре защепніть краю. У центрі зробіть отвір.

Курячий жовток збийте до однорідної консистенції. Поверхня курника змастіть збитим курячим жовтком з допомогою силіконової пензлика. Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг 30-35 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.

Готовий курник остудіть, наріжте на порційні шматочки.

Курник з куркою та картоплею, приготований на листковому тісті, подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник Курник в духовці Курник з куркою та картоплею Тісто для курника з м'ясом і картоплею