Сьогодні пропоную скористатися простим рецептом і приготувати апетитну випічку, яку частенько готую на сімейні свята. Курник з куркою та картоплею, приготований з листкового тіста, виходить незвичайно смачним. Приготуйте, і ви будете в захваті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Для начинки: –
- Куряче філе – 350 гр.
- Картопля – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці консервовані – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати курник з куркою та картоплею з листкового тіста просто! Листкове дріжджове тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери.
Відкрийте банку консервованих печериць, злийте рідину, викладіть гриби в миску. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте півкільцями. Куряче філе вимити, обсушити, наріжте невеликими шматочками. Картопля очистіть від шкірки і наріжте брусочками. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Підготуйте форму для випічки, промажте її рослинним маслом. Листкове тісто розділіть на 2 частини, розкачати качалкою в круглий пласт товщиною 1 сантиметр. Викладіть у форму, сформуйте бортики, рівномірно розподіліть начинку. Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки. Добре защепніть краю. У центрі зробіть отвір.
Курячий жовток збийте до однорідної консистенції. Поверхня курника змастіть збитим курячим жовтком з допомогою силіконової пензлика. Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг 30-35 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Готовий курник остудіть, наріжте на порційні шматочки.
Курник з куркою та картоплею, приготований на листковому тісті, подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник Курник в духовці Курник з куркою та картоплею Тісто для курника з м'ясом і картоплею