Любителям смачної домашньої випічки хочу запропонувати простий рецепт класичного курника з куркою та картоплею, приготованого на кефірі. Випічка виходить незвичайно апетитною і сподобається як дітям, так і дорослим. Спробуйте приготувати, і ніхто не залишиться байдужим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 400 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • стегно Куряче філе – 300 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати класичний курник на кефірі з куркою та картоплею. Приготуйте тісто. У ємність, в якій будете замішувати тісто, влийте необхідну кількість кефіру. Маргарин викладіть в ємність, а потім розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте в ємність з кефіром. Ретельно перемішайте віночком.

В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, додайте харчову соду і сіль, ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти поступово введіть до рідких інгредієнтів. Добре перемішайте.

тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в ємність і оберніть харчовою плівкою, відправте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте. Картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте дрібним кубиком. М’якоть курячого стегна добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.

Картоплю з’єднайте з курячим м’ясом і ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком.

Ретельно перемішати начинку.

Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно не більше 1 сантиметра. Викладіть на деко.

Зверху рівномірно розподіліть начинку.

Поверх начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краї тіста. У центрі зробіть отвір.

Курячий жовток добре збовтайте вінчиком або виделкою, а потім, скориставшись силіконової пензликом, змастіть поверхню пирога.

Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.

Класичний курник з куркою та картоплею, приготований на кефірі, вийміть з дека, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник Курник з куркою класичний Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника на маргарині