З великим задоволенням і неймовірним бажанням хочу поділитися чудовим рецептом надзвичайно смачного і апетитного курника, приготованого з млинцями, куркою та грибами. Така випічка стане чудовою стравою на святковому торжестві. Ваші гості залишаться в захваті.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко коров’яче – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для млинців: –
- Масло рослинне – для смаження
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- філе Куряче (відварне) – 300 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сир Пармезан – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати курник з млинцями, куркою та грибами, вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, додайте сметану, сіль і харчову соду, просіяти пшеничне борошно, додайте збите куряче яйце і молоко. Перемішайте. Тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет і відправте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Відварене куряче філе розберіть на волокна, твердий сир натріть на крупній тертці і додайте до курячого м’яса.
Приготуйте млинці – у миску розбийте куряче яйце, додайте сіль та цукровий пісок, просійте борошно пшеничне, тонкою цівкою влийте молоко і перемішайте віночком до однорідної консистенції. Дайте тісту відпочити, а потім обсмажте з двох сторін на добре розігрітій змащеній олією сковороді.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім тонко наріжте. Моркву очистіть і натріть на тертці. Овочі обсмажте до м’якості на розігрітій сковороді, змазаній рослинною олією.
Печериці очистити, потім натріть на крупній тертці, додати до обсмажених овочів, посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
Відпочиле тісто розділіть на 2 рівні частини, кожну частину розкачайте качалкою в рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів.
Дно форми або сковороди застеліть пергаментом, викладіть шар тіста. Потім викладіть курячу начинку, викладіть млинець, потім овочеву начинку. Чергуючи начинки з млинцями, зберіть курник. Зверху викладіть другий пласт тіста. Акуратно защепніть краю тесту.
Форму з курником помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 20 хвилин. Твердий сир натріть на крупній тертці, витягніть курник і присипте зверху подрібненим сиром. Потім знову помістіть в духовку на 15 хвилин.
Готовий курник з млинцями, куркою і грибами наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник в духовці Курник з куркою Курник на тесті з молока Тісто для курника на сметані