Любителям домашніх пирогів рекомендую приготувати неймовірно смачний курник з куркою та картоплею з дріжджового тіста. Курник можна приготувати з готового дріжджового тіста, що значно скоротить час на приготування. Випічка виходить м’якою і ніжною зовні і соковитим всередині.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Тісто дріжджове – 800 гр.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати курник з дріжджового тіста з куркою та картоплею просто! Приготуйте начинку. Картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте і додайте до картоплі.

Куряче м’ясо – куряче філе або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім нарубайте у фарш або пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися блендером.

Зелень вимийте, обсушіть, а потім подрібніть ножем. Викладіть в начинку.

Посоліть і поперчіть за смаком.

Ретельно перемішати начинку.

Готове дріжджове тісто розділіть на 2 однакові частини. Кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр.

Одну частину викладіть на деко, застелений пекарської папером.

Зверху рівномірно распределите приготовану начинку.

Поверх начинки викладіть другу частину тіста. Добре защепніть краї тіста. По центру зробіть отвір.

Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 45 хвилин.

Гарячий курник з куркою та картоплею, приготований на дріжджовому тесті, акуратно вийміть з дека і перемістіть на блюдо для подачі. Ароматний ніжний курник наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник з куркою Курник з куркою класичний Курник з куркою та картоплею