Пропонуємо швидкий рецепт приготування курячої печінки в мультиварці. Відразу готуємо печінка: миємо, обсушуємо, солимо і обвалюємо в борошні. Закладаємо її в чашу мультиварки і відразу додаємо цибулю, без поетапності. Обсмажуємо все разом, поки триває задана програма смаження і в кінці присмачую сметаною. Готово! Смачне і соковите страву можна подавати і на кухні жодної плямочки після процесу смаження.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячої печінки в сметані в мультиварці Редмонд? Курячу печінку промиваємо в прохолодною або теплою воді.
Видаляємо присутні плівки, судини і прожилки.
Після промивання кладемо продукт в друшляк і даємо стекти зайвій воді.
Кожну печінку ріжемо на дві-три частини. Додатково рекомендуємо покласти нарізану печінку на паперовий рушник і промокнути її – так буде менше вологи, і скоринка на готової печінки буде більш вираженою.
Паралельно готуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими пір’ям або прозорими півкільцями. Важливо, щоб шматочки цибулі були максимально тонкими, так як вони повинні встигнути повністю приготуватися за час смаження печінки.
Підготовлену печінку кладемо в глибоку тарілку і посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Перемішуємо, щоб всі шматочки були покриті спеціями.
В окрему миску висипаємо борошно пшеничне.
Порціями поміщаємо шматочки печінки в борошно і обвалюємо їх з усіх сторін.
Мультиварку включаємо в режимі «Смаження» на двадцять п’ять хвилин. Вливаємо в чашу невелику кількість рослинного масла без запаху і добре розігріваємо його. У гаряче масло викладаємо шматочки печінки в борошні.
Зверху кладемо подрібнену ріпчасту цибулю. Перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки.
Готуємо десять хвилин, після чого відкриваємо кришку і знову перемішуємо. Закриваємо кришку і продовжуємо готувати ще десять хвилин. Після закінчення зазначеного часу додаємо сметану, перемішуємо і закриваємо кришку. Через п’ять хвилин прилад відключається.
Подаємо готову курячу печінку в сметані в гарячому вигляді разом з будь-яким гарніром. Вдало до такої страви підходить картоплю і будь-яка свіжа зелень.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в мультиварці