Якщо ви любите запечені в духовці страви, цей варіант приготування курячої печінки повинен сподобатися. Печінка запікається разом з морквою, цибулею і грибами – результат здивує соковитістю, насиченістю і апетитним ароматом. Для ситності можна подати гарнір: наприклад, картопля або гречку. Але, в цілому, страва самодостатнім і не потребує доповнень.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт курячої печінки з грибами в духовці простий у приготуванні! Готуємо овочеву засмажку: вона буде виступати «подушкою» для печінки з грибами. Для цього очищаємо, промиваємо й обсушуємо ріпчасту цибулю з морквою. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці. У сковороду вливаємо олію, розігріваємо його і висипаємо ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до прозорості, періодично помішуючи. Потім додаємо терту моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, поки вона не стане м’якою. В кінці обсмажування додаємо в зажарку, сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і знімаємо з плити. Викладаємо отриману засмажку рівним шаром у форму для запікання.

Сковороду моєму, витираємо і знову ставимо на плиту. Вливаємо олію і розігріваємо його. Печериці витираємо ганчірочкою і нарізаємо на тонкі скибочки. Викладаємо їх у розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо до легкого зарум’янювання. Потім перекладаємо з сковороди прямо на морквяний шар у формі. Курячу печінку моєму, видаляємо всі плівки і судини з прожилками. Обсушуємо печінка на паперовому рушнику, нарізаємо на шматки і обсмажуємо протягом пари хвилин в сковороді слідом за печерицями. При необхідності додаємо більше рослинної олії. Температура плити при обжарке печінки – висока. Домагаємося приготування верхнього шару печінки – всередині вона повинна залишитися сирої. Як тільки колір шматочків печінки перестане бути рожевим, додаємо сіль, чорний мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити.

Обсмажену печінку викладаємо у форму для запікання поверх печериць.

Готуємо заливку. У миску кладемо сметану, розбиваємо яйця, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре збовтуємо виделкою або вінчиком. Отриманою масою заливаємо печінка у формі.

Духовку попередньо розігріваємо до 190 градусів і ставимо в неї форму з печінкою. Запікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин. За цей час печінка повністю приготуватися і просочиться ароматами овочевий засмажки і печериць. Дістаємо з готову печінку з духовки, розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з грибами Куряча печінка з морквою і цибулею Куряча печінка з цибулею і грибами