Головним достоїнством курячої печінки є швидкість її приготування. Крім того, вона корисна для зміцнення імунітету. Тому куряча печінка з овочами в сметанному соусі – відмінний вибір для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча печінка – 250 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

Підготувати курячу печінку в сметані з цибулею та морквою на сковороді легко! Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.

Розігрійте олію на сковороді, викладіть овочі і обсмажте їх до м’якого стану.

Курячу печінку промити теплою водою, видаліть пленочки і зайвий жир, великі шматочки наріжте.

Додайте печінку на сковороду до овочів і обсмажте її з усіх боків, постійно помішуючи. Посоліть зажарку, потім додайте сметану, перемішайте, зменшіть вогонь і прикрийте сковороду кришкою.

Тушкуйте страву 7-8 хвилин, при проколюванні з готової печінки витікає прозорий сік. Подавати це блюдо можна як з гарніром, так і без нього.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка в сметані на сковороді Куряча печінка з підливою на сковороді Куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді