Швидка і смачна ідея для живильного домашнього обіду – куряча печінка з цибулею і морквою з підливою. Страва порадує простим приготуванням, його можна доповнити будь-яким гарніром за смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 0,6 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячої печінки з цибулею і морквою з підливою на сковороді? Курячу печінку промиваємо під холодною водою. Акуратно видаляємо прожилки, сам продукт ріжемо на шматки середнього розміру.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, далі нарізаємо інгредієнт тонкими півкільцями.

Кладемо цибулю в сковороду з рослинним маслом. Сюди ж відправляємо і терту моркву. Тушкуємо 3-5 хвилин.

Обвалюємо шматки печінки в борошні і перекладаємо їх в окрему сковороду. Смажимо також 3-5 хвилин.

З’єднуємо печінка з овочами і розмішуємо.

Додаємо сметану, сіль і чорний мелений перець. Вливаємо трохи води і тушкуємо страву під кришкою близько 10 хвилин.

Готову печінку з овочами і підливою доповнюємо гарніром за смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в сметані на сковороді Куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді Куряча печінка на сковороді