Багато хто знає, що печінка – корисний продукт, але не всі його люблять і регулярно включають у своє меню. Сама по собі куряча печінка дійсно має трохи специфічним смаком, але він легко маскується шляхом додавання ріпчастої цибулі і сметани. У такому «супроводі» страва виходить дуже ніжним і ароматним. З картоплею або, наприклад, гречаною крупою, куряча печінка стає відмінним ситним і корисним стравою, при цьому не перегружающим травну систему.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячої печінки з цибулею в мультиварці Редмонд? Курячу печінку промиваємо в трохи теплій воді. Видаляємо присутні плівки, судини і прожилки. Після промивання кладемо продукт в сито і даємо стекти зайвій воді. Потім готуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо й обсушуємо.

Цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Також можна порізати цибулю на тонкі півкільця, якщо любите більш виражене присутність лука у страві.

Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість рослинного масла без запаху і добре розігріваємо його. У гаряче масло висипаємо подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його приблизно п’ять-сім хвилин, поки він не стане прозорим і не почне злегка рум’янитися.

Обсушену печінку ріжемо на невеликі шматочки.

Закладаємо нарізану печінку в чашу до репчатому луку. Перемішуємо.

Поверх рівномірно висипаємо борошно, ще рез перемішуємо.

Готуємо сметанную заливку. У невелику миску кладемо сметану в зазначеній кількості, додаємо бажану кількість солі і чорного меленого перцю. Перемішуємо і вливаємо воду, знову перемішуємо.

Вливаємо отриману заливку в чашу до печінки і цибулі, перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо режим «Гасіння» на одну годину.

Після закінчення часу програми мультиварку відключаємо, а печінка розкладаємо по порційних тарілках у супроводі будь-якого гарніру. При подачі посипаємо подрібненою зеленню і доповнюємо овочами.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка в мультиварці