Соковите і ніжне блюдо з субпродуктів, яке можна подати з картопляним пюре або гречаною кашею. Самий головний секрет – це сметанний соус, він надає страві унікальний смак. За дуже короткий час у вас на столі буде смачне і корисне блюдо.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 1 – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати курячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Печінка промийте і перекладіть її в друшляк, щоб стекла вся рідина.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, викладіть його на розігріту сковороду і обсмажте до прозорості. Потім накрийте сковороду кришкою і залиште нудитися 5 хвилин.

З печінки видаліть пленочки і жир, наріжте її.

Викладіть печінку на сковороду до цибулі. Додайте вогонь, дуже активно перемішуйте печінку і цибулю, щоб вона добре підрум’янилася з усіх боків.

Посоліть і приправте за смаком. Потім прикрийте сковороду кришкою і залиште печінка тушкуватися на меленном вогні 5-7 хвилин.

Змішайте борошно і сметану до однорідного стану.

Сметанний соус додайте до зажарки з лука і печінки, перемішайте, протушкувати кілька хвилин до загустіння і страва готова. Для подачі можна прикрасити його рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка з підливою на сковороді Куряча печінка з цибулею на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді