Куряче філе, хоча воно смачне і корисне, господині готують нечасто, тому що воно виходить сухуватим. Маринад на основі меду і гірчиці робить м’ясо соковитим, ніжним і з цікавим смаком. Маринувати філе бажано не менше 4 годин, тоді соковитість страви гарантована. Запікаємо в духовці філе. Запечене в такому соусі філе буде смачним і в гарячому, і в холодному вигляді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • філе Куряче – 4 шт.
  • Гірчиця – 3 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ікру з кабачків моркви і цибулі? Філе курки промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним паперовим рушником.

В окремий посуд покладіть вказане в рецепті кількість всіх інгредієнтів для соусу. Мед для соусу повинен бути рідким.

Потім ці продукти добре перемішайте ложкою.

Шматки підготовленого філе добре намажте приготовленою медово-гірчичним соусом і помістіть їх в окремий посуд. Залишки соусу вилийте поверх філе. Залиште м’ясо для маринування на 4 години як мінімум, адже чим довше воно маринується, тим ніжніше буде. За цей час шматочки філе кілька разів переверніть, щоб вони рівномірно промариновались.

Після закінчення часу маринування можете приступати до запіканню. Розігрійте духовку до 180°С Лист або краще форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її рослинним маслом. Викладіть у форму шматочки філе і поверх його вилийте залишився соус.

Запікайте філе протягом 1 години. М’ясо при випічці прикривати фольгою не треба. До кінця запікання перевірте готовність філе, проколовши його ножем. Якщо м’ясний сік буде рожевим, запікання ще трохи продовжите.

Запечене філе курки в медово-гірчичному соусі перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Курка Курка в медово-гірчичному соусі