Котлети, запечені в сметанному соусі, виходять соковитими і ніжними на смак. Таке блюдо не завдасть шкоди фігурі, адже рецепт припускає використання легкого курячого філе.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Вода – 100 мл
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати курячі котлети в сметанному соусі в духовці, готуємо потрібні продукти. Куряче філе варто промити, очистити від плівок і жиру, потім обсушити паперовим рушником.
Філе обробляємо будь-яким підходящим способом. Можна використовувати м’ясорубку або просто дрібно нарізати ножем.
Змішуємо продукт з яйцем, подрібненими зубчиками часнику, сіллю і перцем.
Перемішуємо фарш і ліпимо з нього круглі і однакові за розміром котлети.
Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо котлети.
Випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Готуємо сметанний соус. Для цього збиваємо воду і сметану до однорідності. Можна додати сіль.
Дістаємо котлети, поливаємо їх соусом, обсипаємо тертим сиром і знову запікаємо, але вже 20 хвилин і на меншій температурі. Підійде 160-180 градусів.
Готові котлети в сметанному соусі дістаємо з духовки. Даємо страві трохи охолонути, а потім подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Котлети з курячого фаршу в духовці Котлети з курячого філе Котлети з курячої грудки Курячі котлети для дітей Ніжні курячі котлети ПП котлети з курячого фаршу ПП січені котлети з курячої грудки