Котлети, запечені в сметанному соусі, виходять соковитими і ніжними на смак. Таке блюдо не завдасть шкоди фігурі, адже рецепт припускає використання легкого курячого філе.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати курячі котлети в сметанному соусі в духовці, готуємо потрібні продукти. Куряче філе варто промити, очистити від плівок і жиру, потім обсушити паперовим рушником.

Філе обробляємо будь-яким підходящим способом. Можна використовувати м’ясорубку або просто дрібно нарізати ножем.

Змішуємо продукт з яйцем, подрібненими зубчиками часнику, сіллю і перцем.

Перемішуємо фарш і ліпимо з нього круглі і однакові за розміром котлети.

Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо котлети.

Випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Готуємо сметанний соус. Для цього збиваємо воду і сметану до однорідності. Можна додати сіль.

Дістаємо котлети, поливаємо їх соусом, обсипаємо тертим сиром і знову запікаємо, але вже 20 хвилин і на меншій температурі. Підійде 160-180 градусів.

Готові котлети в сметанному соусі дістаємо з духовки. Даємо страві трохи охолонути, а потім подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Котлети з курячого фаршу в духовці Котлети з курячого філе Котлети з курячої грудки Курячі котлети для дітей Ніжні курячі котлети ПП котлети з курячого фаршу ПП січені котлети з курячої грудки