Печериці добре поєднуються з курячим філе. Є багато популярних страв, що підтверджують їх кулінарний союз. Спробуйте ситні котлети з грибною начинкою для вашого обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати курячі котлети з печерицями. Промиваємо печериці, очищаємо їх від будь-яких забруднень. Потім нарізаємо гриби на дрібні шматочки.

Очищаємо цибулину від лушпиння, подрібнюємо її за допомогою ножа.

Розігріваємо сковороду. Додаємо в неї трохи рослинного масла. Обсмажуємо цибулю та печериці до готовності. Стежимо, щоб продукти не підгоряли. Можна додати невелику кількість солі.

Тепер займемося м’ясом. Куряче філе попередньо варто промити під холодною водою і обсушити. Після нарізаємо його на маленькі шматочки.

Свіжий кріп обполіскуємо і дуже дрібно нарізаємо.

Зубчик часнику також подрібнюємо. Можна продавити через прес.

В глибокій мисці з’єднуємо всі інгредієнти: піджарку з грибів, філе, спеції, борошно і сметану. Розбиваємо до маси яйце.

Ретельно перемішуємо вміст миски.

Розігріваємо сковороду на плиті і наливаємо олію. Після чого викладаємо котлети за допомогою ложки. Так як тісто виходить злегка рідкуватим, то шар робимо невеликий.

На обжарку ви витратите приблизно 10-15 хвилин. Після чого курячі котлети з печерицями готові до подачі. Приємного апетиту!

Котлети з курячого філе Курячі котлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети на сковороді Ніжні курячі котлети Рублені котлети з курячої грудки з борошном