Дуже простий суп, не потребує особливих продуктів і зайвих клопотів. А виходить дуже смачним. Здебільшого в цьому заслуга манних галушок – вони дуже цікаві за текстурою, м’які та ніжні. Щоб додати додаткову насиченість курячого бульйону, з цибулі і моркви приготуємо засмажку. А при подачі не забуваємо про свіжу зелень – вона додає приємний аромат і ідеально підкреслює смак курячого бульйону.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Бульйон з курки – 1.5 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 3 – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати курячий суп з манними галушками,готуємо тісто для галушок відразу, щоб крупа встигла набрякнути. Розбиваємо в миску яйце, додаємо дрібку солі, чорного меленого перцю і добре збовтуємо виделкою.

В яєчну масу всипаємо манну крупу, перемішуємо і залишаємо суміш на тридцять хвилин, щоб крупа розм’якшилася.

Поки манка настоюється, готуємо овочі для засмажки. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем на дрібні кубики.

У сковороді розігріваємо суміш рослинного і вершкового масел і викладаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі на середньому вогні при помішуванні до м’якості – на це піде п’ять-шість хвилин

Курячий бульйон кладемо в каструлю і ставимо на плиту. Кладемо лавровий лист і горошини чорного перцю. Доводимо до кипіння. З картоплі зрізаємо шкірку, миємо й нарізаємо його на невеликі шматочки.

У киплячий бульйон закладаємо підготовлений картопля, опускаємо засмажку з цибулі і моркви, доводимо суп до кипіння. Тим часом тісто з манки настоялося і загусло. Набираємо чайною ложкою невеликі порції тіста і опускаємо їх в киплячий суп. Варимо галушки при помішуванні сім-десять хвилин. Галушки повинні спливти і помітно збільшитися в об’ємі.

наприкінці варіння пробуємо суп на смак і при необхідності досолює. Також додаємо чорний мелений перець. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Висипаємо в суп, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо готового супу постояти під кришкою п’ять-десять хвилин. Потім розливаємо його по глибоких тарілках і подаємо в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Галушки для супу