Квас – стародавній російський напій, який готують різними способами. У наш час він теж дуже популярний, особливо в літню спеку. Вдома його можна приготувати з сусла, це густа в’язка рідина, кисло-солодкого смаку, його без проблем можна знайти в магазині.
Інгредієнти: на 3 л.
- квасне Сусло (концентрований) – 10 ст. л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з сусла з сухими дріжджами. Вода для приготування квасу повинна бути прогріта до 30 градусів, інакше дріжджі загинуть.
Влийте воду в трилітрову банку, додайте родзинки, цукор, сухі дріжджі і сусло. Добре перемішайте всі інгредієнти, поки цукор повністю не розчиниться. Банку закрийте капроновою кришкою і залиште на 24 години при кімнатній температурі.
Якщо родзинки почав підніматися з дна і почали з’являтися дрібні бульбашки біля поверхні, значить бродіння йде правильно. Через добу процідіть квас через складену вдвічі марлю і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
Потім приберіть квас в холодильник для того, щоб він остудився. Ваш домашній напій повністю готовий до вживання.
Приємного апетиту!
Квас з квасного сусла Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах