чи Пробували ви коли-небудь приготувати квас своїми руками? Хочемо вам запропонувати перевірений нами рецепт приготування. Смачний і корисний напій на основі зерен вівса з додаванням меду і дріжджів відмінно втамовує спрагу, є гарною альтернативою магазинного. Давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Овес – 400 гр.
  • Сухі дріжджі – 30 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати квас з вівса з дріжджами легко! Для приготування квасу ми будемо використовувати зерна вівса. Промиваємо під проточною водою і подрібнюємо в блендері.

кашку викладаємо в емальований каструлю, заливаємо гарячою водою і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів на 2 години.

Після закінчення часу виймаємо ємність з духовки, залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження рідини, потім квас додаємо мед і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці настоюватися протягом 3 діб.

Готовий квас проціджують, наливаємо в глечик і подаємо на стіл.

Вівсяний квас Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах