Березовий квас без дріжджів, адже не всі «поважають» дріжджі, готується на основі родзинок і житнього хліба. Цукор додають у невеликій кількості, тільки для активації бродіння, і його можна додавати за своїм смаком в готовий квас. Велика кількість березового соку часто консервують у банках, а потім у будь-який час з нього готують квас. У цьому рецепті вам пропонується використовувати обсмажений житній хліб.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Ізюм – 7 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт квасу з березового соку без дріжджів простий у приготуванні! Підготуйте всі інгредієнти для приготування березового квасу. Сік налийте в чисту 3-літрову банку, попередньо процідивши його через шматочок марлі. Родзинки для квасу візьміть темний, що надасть сильний смак.
Житній хліб наріжте на тонкі скибочки, потім на сухій сковорідці або в духовці обсмажте хліб до майже чорного, як вугілля, стану, що надасть квасу особливий смак і колір.
В банку до березового соку покладіть обсмажену хліб і родзинки і потім насипте цукор. Всі інгредієнти ложкою перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Потім банку прикрийте, тільки не щільно кришкою або складеної в кілька шарів марлею і на 3 доби поставте її в будь тепле місце для бродіння.
Після закінчення цього часу березовий квас охолодіть і можете його пити. Банку після завершення бродіння можете вже закрити щільною кришкою і зберігати в темному прохолодному місці.
Смачних і вдалих заготовок!
Березовий сік з сухофруктами Квас в домашніх умовах Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з цукром Квас з березового соку у банках