Квас зручно готувати в пляшках. Готовий напій можна відразу взяти з собою, не переливаючи в більш комфортну тару. Для аромату пропонуємо в кожну пляшку покласти гілочку малини або смородини – вибирайте тільки якісні пагони без пошкоджень.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- березовий Сік – 1,5 л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Ізюм – 7 – 8 шт.
- Живці смородини чорної – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з березового соку в пляшках. Пляшку попередньо ретельно миємо і просушуємо. Поміщаємо в неї промиті, оброблені окропом і обсушені гілочки. Кладемо в пляшку цукровий пісок і чисте родзинки.
Вливаємо в пляшку березовий сік. Не доливаємо до горлечка пару сантиметрів – важливо залишити трохи простору для газів, які виділяться потім при бродінні.
Закриваємо пляшку чистої сухої кришкою.
Залишаємо при кімнатній температурі на три-чотири дні для бродіння. Якщо в приміщенні тепло, то, швидше за все, часу на бродіння потрібно навіть менше. Коли пляшка надуется, відкриваємо її і випускаємо повітря. Знову залишаємо за колишніх умов до здуття. Відкриваємо і повторно даємо повітрю вийти.
Після цього прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце у закритому вигляді. Термін зберігання – приблизно один місяць. На стіл краще подавати в холодному вигляді.
Смачного!