Квас зручно готувати в пляшках. Готовий напій можна відразу взяти з собою, не переливаючи в більш комфортну тару. Для аромату пропонуємо в кожну пляшку покласти гілочку малини або смородини – вибирайте тільки якісні пагони без пошкоджень.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • березовий Сік – 1,5 л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Ізюм – 7 – 8 шт.
  • Живці смородини чорної – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з березового соку в пляшках. Пляшку попередньо ретельно миємо і просушуємо. Поміщаємо в неї промиті, оброблені окропом і обсушені гілочки. Кладемо в пляшку цукровий пісок і чисте родзинки.

Вливаємо в пляшку березовий сік. Не доливаємо до горлечка пару сантиметрів – важливо залишити трохи простору для газів, які виділяться потім при бродінні.

Закриваємо пляшку чистої сухої кришкою.

Залишаємо при кімнатній температурі на три-чотири дні для бродіння. Якщо в приміщенні тепло, то, швидше за все, часу на бродіння потрібно навіть менше. Коли пляшка надуется, відкриваємо її і випускаємо повітря. Знову залишаємо за колишніх умов до здуття. Відкриваємо і повторно даємо повітрю вийти.

Після цього прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце у закритому вигляді. Термін зберігання – приблизно один місяць. На стіл краще подавати в холодному вигляді.

Смачного!

Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з цукром