Іноді так хочеться відчути смак того квасу з дитинства. Він такий освіжаючий, ароматний і терпкий, що встояти неможливо. І навіть якщо вдома немає хліба, щоб зробити на ньому цей напій, не варто собі в ньому відмовляти. Потрібно приготувати домашній квас без хліба. Він нітрохи не поступиться за смаковими характеристиками того напою з дитинства.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Закваска – 2 ст. л.
  • Житнє обдирне борошно – 2 ст. л.
  • Пшоно – 2 ст. л.
  • Солод житній ферментований – 2 пакета
  • Родзинки – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування домашнього квасу без хліба смачний! В окремій ємності змішати житній ферментований солод з цукром, житнім борошном і пшоном.

В чисту трилітрову банку висипати отриману суміш, залити її 0,5 літра окропу і ретельно вимішати. Потім влити ще літр води.

Дати суміші повністю охолонути, потім додати закваску. Ще раз перемішати суміш, зверху накрити банку марлею і залишити так на добу для настоювання.

Через сито або марлю готовий квас процідити. Додати в напій добре промитий ізюм. За смаком можна додати до квас ще цукор.

Квас перелити в банку, щільно закрутити кришкою. Зберігати домашній напій в холодильнику або іншому прохолодному місці. Ароматний і смачний домашній квас без хліба відмінно втамовує спрагу.

Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з житнього борошна Квас з родзинками