Березовий сік відмінно поєднується з кислуватими цитрусами або одягають. Якщо з’єднати ці два продукти і піддати бродінню, то вийде смачний, освіжаючий, вітамінний квас. Такий напій у спеку – просто порятунок. Якщо думаєте, як утилізувати березовий сік, рекомендуємо спробувати цей рецепт.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
- Апельсин – 0.5 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Лимонна кислота – 0.20 ч. л.
- Сухі дріжджі – 0.2 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з березового соку з апельсинами? У невеликій мисці змішуємо цукровий пісок і сухі дріжджі. Добре перемішуємо розсипчасту суміш.
Апельсин і лимон ретельно миємо, потім обдаємо окропом і обсушуємо. Нарізаємо цитруси невеликими шматочками разом з шкіркою. Кладемо нарізані фрукти у банку, додаємо лимонну кислоту.
Далі всипаємо в банку суміш цукрового піску і дріжджів.
В останню чергу вливаємо березовий сік кімнатної температури, перемішуємо. Важливо влити стільки соку, щоб вміст банки не доходило до горлечка на пару сантиметрів: має залишатися простір для повітря, який виділиться при бродінні. Закриваємо пляшку чистою сухою марлею, обв’язуємо для фіксації. Залишаємо при кімнатній температурі на добу для бродіння. Потім квас проціджують і розливаємо по харчових ємкостей.
Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце у закритому вигляді. На стіл краще подавати в холодному вигляді. Можна додати скибочки апельсина або лимона для додаткового аромату.
Смачного!