Хочу поділитися рецептом чудового напою, приготованого в домашніх умовах. Квас з житніх сухарів виходить ароматним, гарним кольором і набагато корисніше того, який продають в магазині або на вулиці з бочки. Домашній напій чудово втамовує спрагу в спекотний день.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вода – 4,5 л.
  • Сухарі житні – 600 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати квас з житніх сухарів, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування квасу з житніх сухарів. Якщо хочете постійно готувати такий напій, заздалегідь насушити сухарики у великій кількості.

Готові сухарики з житнього хліба подрібніть за допомогою блендера або кавомолки. Від кількості використовуваних сухариків залежить смак і колір ароматного напою. Подрібнені сухарі викладіть в каструлю великого об’єму.

В іншій каструлі закип’ятіть необхідну кількість питної води, а потім перелийте гарячу воду в каструлю з житніми подрібненими сухарями. Залиште настоюватися приблизно на 2,5-3 години, періодично помішуючи.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте до його повного розчинення. Сухі дріжджі розчиніть у кількох столових ложках питної води. Додайте в каструлю і добре перемішайте.

Залиште настоюватися на 10-12 годин при кімнатній температурі. Коли квас буде готовий, на поверхні з’явиться піна.

Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею, складеною в кілька шарів.

Проціджений квас розлийте по пляшках, в кожну пляшку додайте кілька ягід родзинок, попередньо промивши і просушити його. Родзинки додасть різкості напою. Пляшки з квасом залиште при кімнатній температурі приблизно на 2-3 години.

Потім помістіть пляшки з квасом в холодильник для охолодження і подавайте.

Приємного насолоди!

Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах