Цитруси добре відтіняють березовий сік. У такому напої відразу з’являється виражений смак і приємний освіжаючий аромат. Апельсини «відповідають» за апетитний запах, а лимони – за пікантну кислинку.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Сік березовий – 10 л
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 3 шт.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати квас з березового соку з апельсином і лимоном, апельсини моєму гарячою водою, обсушуємо і нарізаємо на кружечки разом з цедрою.

У відповідну тару кладемо нарізані апельсини, додаємо цукровий пісок.

Окремо вичавлюємо сік з лимонів і змішуємо його з березовим соком. Свіжі дріжджі кришимо на дрібні шматочки і висипаємо в суміш соків, добре перемішуємо до розчинення. Заливаємо отриманою рідиною апельсини з цукром. Кладемо родзинки.

Закриваємо тару чистою сухою марлею, обв’язуємо для фіксації. Залишаємо при холодній температурі на три доби для бродіння. Потім квас проціджують і розливаємо по харчових ємкостей. Зберігаємо холодному темне місці в закритому вигляді.

Смачного!

Березовий сік з лимоном Березовий сік з сухофруктами Березовий сік з цукром і лимонною кислотою Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з родзинками Квас на дріжджах