Цитруси добре відтіняють березовий сік. У такому напої відразу з’являється виражений смак і приємний освіжаючий аромат. Апельсини «відповідають» за апетитний запах, а лимони – за пікантну кислинку.
Інгредієнти: на 10 л.
- Сік березовий – 10 л
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Апельсин – 3 шт.
- Лимон – 3 шт.
- Родзинки – 1 жменя
- Свіжі дріжджі – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати квас з березового соку з апельсином і лимоном, апельсини моєму гарячою водою, обсушуємо і нарізаємо на кружечки разом з цедрою.
У відповідну тару кладемо нарізані апельсини, додаємо цукровий пісок.
Окремо вичавлюємо сік з лимонів і змішуємо його з березовим соком. Свіжі дріжджі кришимо на дрібні шматочки і висипаємо в суміш соків, добре перемішуємо до розчинення. Заливаємо отриманою рідиною апельсини з цукром. Кладемо родзинки.
Закриваємо тару чистою сухою марлею, обв’язуємо для фіксації. Залишаємо при холодній температурі на три доби для бродіння. Потім квас проціджують і розливаємо по харчових ємкостей. Зберігаємо холодному темне місці в закритому вигляді.
Смачного!