За пропонованим рецепту ви зможете швидко (за 2-3 години) приготувати квас з березового соку, і він добре буде зберігатися в холодильнику декілька тижнів. Для швидкого бродіння квасу використовується підсушений житній хліб і солод, які роблять квас з красивим коричневим відтінком і надають йому яскравий аромат і смак, а цукор замінюється медом. У вас вийде не тільки напій, але і хороша заправка для ботвиньї і окрошки.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Хліб – 0.5 шт.
  • Мед або Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Солод житній ферментований – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати квас з березового соку з хлібом просто! Три літри березового соку налийте в окрему каструлю, додайте до нього ложку солоду і перемішайте.

Потім розчиніть в соку мед або цукор і поставте каструлю на невеликий вогонь. Нагрійте сік те теплого стану, до 30°С.

Чверть буханця чорного хліба, бажано черствого, щоб сильно не розпух, наріжте на тонкі скибочки. Потім шматочки хліба підсушіть будь-яким способом: на сухій сковорідці, в духовці або в мікрохвильовій печі.

Нагріте березовий сік з розчиненими в ньому солодом і медом перелийте в чисту 3-літрову банку і перекладіть до нього шматочки підсушеного чорного хліба.

Потім банку прикрийте серветкою або шматочком марлі, тільки не щільною кришкою і поставте її в тепле місце на 2-3 години. За цей час і в результаті процесу бродіння ваш сік стане смачним квасом. Квас процідіть, розлийте в пластикові пляшки і помістіть в холодильник. Охолоджений квас з березового соку можете пити відразу. У холодильнику він зберігає свій смак протягом декількох тижнів.

Смачних і вдалих заготовок!

Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку з медом Квас з березового соку з цукром Хлібний квас без дріжджів