Квас на березовому соку можна приготувати і без дріжджів. Природне бродіння все одно ініціюється, і смак воно дає більш м’який натуральний. Для солодощі додамо родзинки, а для освіжаючих нот – трохи сушених яблук.
Інгредієнти: на 1 л.
- березовий Сік – 1 л
- Родзинки – 50 гр.
- Сушені яблука – 30 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з березового соку з родзинками без дріжджів? Березовий сік проціджують через марлю, щоб очистити його від дрібного сміття.
Родзинки і сушені яблука моєму в теплій воді і потім обсушуємо.
Банку ретельно миємо і даємо висохнути. Вливаємо в неї березовий сік, закладаємо сухофрукти. Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі для бродіння на дві-три доби.
Коли на поверхні квасу з’являться бульбашки, пробуємо його на смак. Якщо ступінь різкості подобається, то проціджуємо квас і прибираємо готовий напій в холодильник на зберігання.
Якщо напій недостатньо перебродив, витримуємо його ще трохи. Подавати такий квас бажано холодним – так він смачніший і добре освіжає.
Приємного апетиту!
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з родзинками