Цей рецепт приготування березового квасу найбільш популярний в даний час. Родзинки виконує роль дріжджів. Лимон додає квасу приємний свіжий аромат і кислинку. Підсолоджувачем для такого квасу найчастіше береться мед, так корисніше і смачніше. Готуємо квас у великих пластикових пляшках.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- Лимон – 1 шт.
- Родзинки – 1 жменя
- Мед – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати квас з березового соку з родзинками і лимоном, свіжий березовий сік налийте в чисту велику пластикову пляшку, не заповнюючи її до самого верху. Лимон добре промийте і витріть насухо серветкою. Потім наріжте його на невеликі шматочки і перекладіть їх в пляшку до соку. Лимон не тільки поліпшить смак квасу, але і захистить його від перекісанія, тому квас з лимоном можна зберігати більш тривалий час. Потім пляшку насипте родзинки (мити його не треба).
Потім в пляшку акуратно додайте мед. Можете, якщо є можливість, додати мед темного кольору (гречаний), щоб квас був більш насиченого кольору. Мед можна замінити 3-4 чайними ложками цукру.
Потім пляшку збовтайте і трохи стисніть руками, щоб вийшов весь повітря, і щільно закупорьте її кришкою. Цього моменту не пропускайте, що важливо для процесу бродіння квасу. Пляшка трохи вздуется, але не лопне.
Сік у закоркованій пляшці помістіть на 7 діб в будь тепле місце. За цей час березовий сік стане смачним шипучим квасом.
Охолоджений квас з лимоном і родзинками можна буде пити вже через тиждень. Для більш тривалого зберігання перенесіть квас в холодне темне місце. За час зберігання шипучесть квасу тільки посилиться.
Смачних і вдалих заготовок!