Такий квас не тільки освіжає, але і відмінно оздоровлюємо організм. У міру солодкий, злегка газований, він добре тамує спрагу в спеку і відновлює сили. Для приготування такого напою можна використовувати не тільки ячмінь, але також і зерна пшениці або вівса.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Родзинки – 20 шт.
  • Ячмінь – 9 – 10 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування квасу з березового соку з ячменем і сухофруктами? У банку висипаємо цукровий пісок, поміщаємо промитий ізюм і чисті зерна ячменю.

Вливаємо березовий сік. Все добре перемішуємо.

Накриваємо нещільно кришкою або затягуємо серветкою і залишаємо в теплому місці на два-три дні для бродіння. Якщо в приміщенні не надто тепло, то, швидше за все, часу на бродіння потрібно більше. Періодично пробуємо і робимо висновок про готовність.

Якщо напій добре перебродив і влаштовує за смаком і насиченості, то проціджуємо його від домішок і розливаємо по чистим харчовим ємкостей.

Зберігаємо квас у холодному темному місці в закритому вигляді, на стіл краще подавати в холодному вигляді.

Смачного!

Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з цукром Квас з березового соку у банках Квас з родзинками