Квас з бузини – прекрасний спосіб втамувати спрагу в літню спеку. На приготування цього освіжаючого напою з приємним ароматом вам буде потрібно зовсім небагато часу: він настоюється всього лише за п’ять днів. Зберігати квас, приготовлений способом, який представлений вашій увазі, можна цілий тиждень.
Інгредієнти: на 11 л.
- Вода – 10 л
- Бузина – 20 бутонів
- Цукор-пісок – 1 л
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з бузини на 10 літрів. Для початку займемося підготовкою суцвіть, які повинні бути свіжозірваними. Ретельно перебираємо їх, оскільки в них може зустрічатися велика кількість жуків і мошок.
Після цього суцвіття необхідно промити проточною водою і обсушити.
Далі беремо десятилитровую скляну банку і на її дно викладаємо підготовлені суцвіття бузини.
Наступний крок – в окремій ємності змішуємо цукор з лимонною кислотою. Все необхідно залити двома літрами холодної води, ретельно все перемішати, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього отриманим розчином заливаємо суцвіття, які ми поклали в банку.
Далі вливаємо в банку воду, що залишилася. Все потрібно перемішати, потім залишити в теплому місці на п’ять днів. Банку не потрібно накривати кришкою.
після вказаного часу вміст банки необхідно процідити: спочатку через друшляк, потім через марлю. Потім розлийте напій в пластикові пляшки. Зберігати його краще в темному прохолодному місці.
Квас з бузини можна подавати до столу.
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах