Домашній квас з цикорію з м’ятою – смачний освіжаючий напій, з приголомшливим ароматом. Для того, щоб зробити його ще апетитніше, можна додати трохи меду або хрону. Виходить неймовірно!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Вода – 5 л
- Цикорій – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- М’ята свіжа – 10 шт.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з цикорію і м’яти. У холодній воді розмішуємо цукор і цикорій.
Додаємо м’яту і лимонну кислоту.
Ставимо на вогонь і гріємо, не доводячи до кипіння.
Даємо масі охолонути приблизно до 30-35 гр., засипаємо дріжджі і розмішуємо так, щоб не було грудочок. Якщо температура буде вищою, то не піде процес бродіння і квас не вийти.
Ставимо квас в тепле місце і залишаємо на 12 годин. Проціджуємо і залишаємо в холодильнику.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах