Відмінний напій з вівса і меду, який втамовує спрагу в спекотний літній день – це квас. Готуватися він за пару днів, стільки ж становить і його термін зберігання, тому вжити його бажано через пару днів після приготування. Замість цукру ми будемо додавати в напій фруктозу – це природний фруктовий замінник, який набагато корисніше цукру. У поєднанні з медом у нас вийде ідеальний м’який та насичений смак.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Овес – 500 гр.
- Фруктоза – 7 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 – 2,6 л
Процес приготування:
Рецепт квасу з вівса без цукру гранично простий! Для приготування квасу нам знадобиться довгастий неошелушенный овес. Зерна кілька раз промиваємо в теплій проточній воді і засипаємо овес в трилітрову банку, додаємо 5 ст. л. фруктози і наливаємо холодну відфільтровану воду. Так як в процесі настоювання овес буде підніматися вгору, до горлечка банки необхідно залишити трохи місця, тому води наливаємо у банку 2,5 літра.
Згори банку вкриваємо бавовняною серветкою або марлею згорнутої в 2-3 шари. Залишаємо овес настоюватися протягом 5 діб при кімнатній температурі.
Через 5 діб настоявшуюся воду зливаємо з банки в раковину, вона нам більше не знадобиться. Залишився овес – це наша закваска для майбутнього квасу. Заливаємо в банку з вівсом чисту відфільтровану воду, додаємо решту фруктозу і мед, добре перемішуємо, прикривають серветкою і залишаємо банку в теплому місці на добу.
Через добу у нас готовий квас. Проціджуємо його в глечик, охолоджуємо і подаємо на стіл. Залишився овес можна використовувати для приготування квасу протягом 2-3 місяців.
Вівсяний квас Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах