Квашені помідори стануть смачною і апетитною закускою до м’ясних страв і різних гарнірів. Це дуже цікавий делікатес, а тому його можна подавати і на святковий стіл. Здивуйте своїх гостей оригінальним частуванням!
Інгредієнти: на 15 л.
- Помідори зелені – 8 кг
- Часник – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Кріп – 6 гілок
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Вода – 5 л.
- Сіль – 1 склянка
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Листя хрону – 10 шт.
Процес приготування:
Рецепт квашені зелені помідори з часником і зеленню гранично простий! Помідори, перець і зелень промиваємо водою і даємо їм підсохнути.
Цибулю очищаємо і ріжемо цибулини півкільцями.
Часник чистимо і ділимо на зубчики.
Перець розрізаємо на половинки і вичищаємо з них насіння. Перці розрізаємо на невеликі смужки.
Тепер викладаємо всі продукти у великий чан або відро. Складати будемо шарами, чергуючи шар з прянощів, цибулі, перцю, часнику, зелені і шар помідорів.
кип’ятимо Воду, розчиняємо в ній цукор і сіль і залишаємо повністю охолонути. Заливаємо цією водою помідори. На них укладаємо прес і ставимо в прохолодне місце кваситься на 10 днів.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Зелені помідори з часником Квашені помідори Малосольні помідори з часником в каструлі Солоні помідори в каструлі